Komora chłodnicza i mroźnicza:
Komory chłodnicze to takie, w których panuje temperatura wyższa od zera stopni Celsjusza, natomiast w komorach mroźniczych panują temperatury ujemne. Urządzenia tego typu pozwalają przechowywać żywność w dużych ilościach która nie pomieściłaby się w konwencjonalnej lodówce czy zamrażarce. Po przez odpowiednie dopasowanie parametrów panujących w komorze możemy wydłużyć czas przechowywania wielu produktów w świeżości i przy tym zachowując ich wysoką jakość.
Agregat chłodniczy:
Agregaty jest sercem układu chłodniczego, to dzięki niemu możemy osiągnąć niskie temperatury w komorach. Jego wydajność jest zależna od ilości produktów w komorze, ich temperatury podczas załadunku oraz czasu chłodzenia.
Chłodnica freonowa:
Jest to rodzaj wymiennika ciepła, którym obniża się temperaturę w chłodni. Jego konstrukcja jest zależna od zakresu temperatur w którym będzie działać.
Automatyka chłodnicza:
Elementy automatyki chłodniczej to niezbędny element do poprawnej pracy układu chłodniczego, jego zabezpieczenia oraz regulacji. Dzięki najnowszej generacji sterownikom możemy precyzyjnie sterować pracą układu, oraz obniżyć jego koszty eksploatacji.