Kwiecień 6, 2017

Chłodnictwo

Komora chłodnicza i mroźnicza:

Komory chłodnicze to takie, w których panuje temperatura wyższa od zera stopni Celsjusza, natomiast w komorach mroźniczych panują temperatury ujemne. Urządzenia tego typu pozwalają przechowywać żywność w dużych ilościach która nie pomieściłaby się w konwencjonalnej lodówce czy zamrażarce. Po przez odpowiednie dopasowanie parametrów panujących w komorze możemy wydłużyć czas przechowywania wielu produktów w świeżości i przy tym zachowując ich wysoką jakość.

Agregat chłodniczy:

Agregaty jest sercem układu chłodniczego, to dzięki niemu możemy osiągnąć niskie temperatury w komorach. Jego wydajność jest zależna od ilości produktów w komorze, ich temperatury podczas załadunku oraz czasu chłodzenia.

Chłodnica freonowa:

Jest to rodzaj wymiennika ciepła, którym obniża się temperaturę w chłodni. Jego konstrukcja jest zależna od zakresu temperatur w którym będzie działać.

Automatyka chłodnicza:

Elementy automatyki chłodniczej to niezbędny element do poprawnej pracy układu chłodniczego, jego zabezpieczenia oraz regulacji. Dzięki najnowszej generacji sterownikom możemy precyzyjnie sterować pracą układu, oraz obniżyć jego koszty eksploatacji.

Facebook
Facebook
Facebook
Google Plus
Google Plus
Google Plus